Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Et overflødighedshorn af hesteaktiviteter

Af Af Sten Søndergaard -

Del artiklen:

Landsskuet har udviklet sig til et af årets højdepunkter for hesteinteresserede

Opgaven er umulig. At få en fornuftig og dækkende omtale af alle Landsskuets hesteaktiviteter mast ind på en halv side i Fritidsmarkedet er ganske enkelt ikke muligt. Dertil sker der alt for meget på de tre dage fra 5. til 7. juli, Landsskuet buldrer løs i Herning.

Typisk udstilles der omkring 350 heste af flere end 20 forskellige racer på selve hesteudstillingen, hvor højdepunkterne er kåringen af Landsskuets bedste to-års hoppe torsdag, bedste tre-års og bedste følhoppe samt skuets bedste hingst fredag, og kåringen af de bedste brugshopper lørdag.

I hesteshowene deltager en række heste, der ikke er tilmeldt selve udstillingen. Derfor vil der i alt være op mod 500 heste på Landsskuepladsen.

Talenter på Facebook

Et af de nyere tiltag er talentkonkurrencen, der havde sin spæde start sidste år. I år forventes der derfor flere deltagere, som på forhånd har indsendt en video, der viser de tricks og øvelser, som hesten og rytteren mestrer. Det er en konkurrence, der lægger vægt på kreativitet, samarbejde og arbejdsglæde, og som går langt ud over traditionel hestedressur, og som måske derfor henventer sig mest til de unge ryttere.

Videoerne er lagt på Facebook, og den ekvipage, der får flest stemmer her, vinder en iPad som præmie.

De 12 bedste ekvipager deltager i den indledende runde torsdag på selve landsskuet og seks går videre til den afsluttende konkurrence lørdag, hvor hovedpræmien er en gavecheck på 5.000 kroner.

Spændende clinics og aktiviteter

Heste for Alle er ikke kun en af årets store hestebegivenheder. Her kan men ikke kun finde nogle af landets bedste heste, men også nogle af landets bedste hestetrænere. For eksempel er der torsdag clinic med Pernille Nørgaard, der demonstrerer træning på hestens præmisser. Om fredagen inspirerer Jørgen Konge til nye, spændende aktiviteter med småheste og ponyer og Majbritt Carter demonstrerer hippologisk træning via kropssproget efter Monty Roberts principper. Og kniber det for nogle at hitte rede i de mange forskellige hesteracer er der også hjælp at hente. Lørdag præsenterer Jørgen Finderup de mange racer på Landsskuet.

12 opvisninger - og alt det andet

De 12 forskellige opvisninger af racer fra arabere til pinto og shire er et kapitel for sig. De foregår fredag, men de fleste af opvisningerne gentages i løbet af lørdagen, så besøgende de to dage har gode chancer for at få det meste med.

Desuden er der konkurrence i mønstring, grooming af heste, westernshow, besindighedsprøver, springstafet, og tovtrækning med heste .... og en hel masse mere. Så der er kun en vej at gå for at få det hele med. Afsted til Herning 5., 6. og 7. juli.

Læsernes egne billeder

Deltag i konkurrencen med fine præmier her
Konkurrence billede

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame