Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

De tunge læs skal være lette for kunderne

Af Af Sten Søndergaard -

  • 71011_7.jpg
  • 71011_1.jpg
  • 71011_5.jpg
  • 71011_6.jpg
  • 71011_4.jpg
  • 71011_2.jpg
  • 71011_3.jpg

Del artiklen:

Granitbutikken i Skive gør det nemt at bestille sten-produkter via internettet

Jacob Hesselbjerg Sørensen går ikke med et solidt læderforklæde, han er ikke dækket af gråt støv og hans hænder er ikke barkede og ru af at tumle med tunge sten. Alligevel er det ham, der driver Granitbutikken i Skive.

- Jeg er ikke stenhugger af profession, men jeg har et rigtig godt samarbejde med de fagfolk, Granitbutikken skal bruge. Stenhugger, vognmænd og entreprenører. Til gengæld ved jeg rigtig meget om, hvordan man gør det nemt for kunderne at handle på internettet, siger Jacob Hesselbjerg Sørensen.

Og det er netop pointen med Granitbutikken. Selv om varene hører til i den absolutte tunge kategori, er Granitbutikken en webbutik, hvor mennesker fra hele landet bestiller knust granit, brosten eller udhuggede granitfigurer direkte via computeren.

Nemt, nemt, nemt.

- Vores styrke ligger i at gøre tingene så nemme for kunderne som muligt. Bestiller man inden klokken 12, har man varene næste hverdag. Priserne i webbutikken er inklusiv fragt i Jylland og på Fyn, mens sjællænderne må betale et mindre beløb på grund af brobilletten, forklarer Jacob Hesselbjerg Sørensen.

Det må sige sig selv, at når Granitbutikkens hovedlager ligger i Skive, så er det dyrere at levere fem tons knust granit i Sønderborg end i Holstebro.

- Det er rigtigt. Men for det første har vi lagre flere steder i landet, vi kan trække på. Desuden har vi gode aftaler med en række vognmænd og endelig er det vigtigt for os, at priserne er så ens som muligt landet over. Så man kan sige, at med hensyn til leverancerne tjener vi på gyngerne, hvad vi sætter til på karrussellerne. Det vigtige er, at priserne er gennemskuelige, ens og nemme for kunderne at forstå, siger Jacob Hesselbjerg Sørensen.

Problemer med sorteringerne

Knust granit, chaussésten og brosten leveres i bigbag på en palle, så vognmand og kunde kan flytte de tunge stenprodukter med en truck eller en traktor med frontlæsser og pallegafler. Så også her er der tænkt på at gøre håndteringen så nem, som det nu engang er muligt med så tunge produkter.

- Når det gælder knust granit har vi imidlertid haft nogle problemer med netbestillingen. Knust granit ligger i forskellige størrelsessorteringer, men her har vi haft mange kunder, som bestilte en størrelse i god tro, men alligevel fik leveret en grovere sortering med større stykker. Og ganske vist bytter vi med et smil, men kunden skal jo selv betale fragten ved en ombytning, siger Jacob Hesselbjerg Sørensen.

Fejlbestillingerne hængte sammen med den måde, fagfolkene måler en sortering knust granit op på. Det er den korteste side, der er afgørende, men det er vanskeligt for almindelige mennesker at forstå. Har man ikke en faglig baggrund, vil det naturlige være at måle den lange led.

Tommestok på nettet

- Derfor har vi nu lagt store billeder af vores knuste granitsorteringer ud på hjemmesiden. Alle sorteringerne er fotograferede sammen med en tommestok, så kunderne umiddelbart kan sammenligne med den granit, de har i forvejen eller dét, de gerne vil have. Og efter vi lavede de billeder, har vi undgået, at kunderne har bestilt noget forkert, konstaterer Jacob Hesselbjerg Sørensen tilfreds.

Ind imellem har der også været problemer med at kunder har bestilt brosten, mens de i virkeligheden ville have haft chaussésten.

- I fagsproget er chaussésten betegnelsen for sten, der er omkring 10 centimeter på hver led og har facon som en terning. Brosten er betydeligt større, 15 centimeter eller mere og ofte en smule aflange. Så en brosten vejer betydeligt mere end en chaussésten. Det forsøger vi også at forklare på vores hjemmeside. Udfordringen for os er hele tiden at gøre folk tilfredse, fastslår Jacob Hesselbjerg Sørensen.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame