Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Pizza på terrassen året rundt

Af mbk -

  • 71039_1.jpg
  • 71039_2.jpg

Del artiklen:

Det er nu lykkedes at udvikle en pizzaovn, som kan klare både de høje temperaturer under madlavning og de barske frostgrader om vinteren

Det er både hyggeligt og appetitvækkende, når brødrene Price præsenterer tv-seerne for pizzaer og andre retter, som de har fremstillet i deres pizzaovn på en terrasse.

Men ikke alle danskere har været lige heldige, når de har forsøgt at gøre Price-brødrene kunsten efter. Flere af de importerede ovne fra Sydeuropa har nemlig ikke kunnet klare varmetrykket og er blevet ødelagt på grund af dybe revner.

Nu er det lykkedes et esbjergensisk firma at udvikle en mere hårdfør pizzaovn til udebrug.

Peter Clausen, der ejer firmaet Danmex, kom via sine kontakter i forbindelse med en kinesisk fabrik, der i forvejen fremstiller støbeforme til metalindustrien, og hvor temperaturerne er væsentlig højere end i en bageovn.

For tung til at tage ind om vinteren

Fabrikken har efter en række forsøg skabt en pizzaovn, der ikke bare kan holde til varmeudviklingen, men også til at stå på en dansk terrasse året rundt. Der er tale om 7 forskellige slags ler fra forskellige egne i Kina, som sammen giver en enorm robusthed, ikke mindst når de som her presses sammen med et tryk på over 200 ton.

- Når man skal bygge en kvalitets-ovn med den fornødne stabilitet, får den en vægt og en størrelse som gør, at man ikke bare lige flytter den inden for om vinteren sammen med havemøblerne. Pizzaovnen leveres derfor med et dækken, hvormed man undgår, at den suger vand i regnvejr, og hvis man følger vedlagte brugsanvisning, er ovnen også beskyttet mod frost om vinteren, forklarer Peter Clausen.

Der skal fyres op med at par papirkugler i avispapir og løvtræ halvanden time, før ovnen skal bruges til pizza eller andre retter. Når træet er forvandlet til glødende trækul, er pizzaovnen nemlig også velegnet til stegning af madvarer i fad, stegeso eller foliebakker, ligesom der kan bages brød direkte på bundpladen.

Læsernes egne billeder

Deltag i konkurrencen med fine præmier her
Konkurrence billede

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame