Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Håndbog i bedre skovrejsning

Af kpc -

Del artiklen:

Landskabsværkstedet udarbejder en håndbog i skovrejsning og skovudvikling

Landskabsværkstedets evalueringer af de sidste 20 års skovrejsning viser, at der er plads til forbedringer, når det gælder privat skovrejsning. Mange private skovrejsere mangler inspiration til og viden om, hvordan man planlægger, planter og passer en god og flersidig skov.

Derfor udarbejder Landskabsværkstedet nu en håndbog i skovrejsning og skovudvikling. Bogen skal især medvirke til forbedret privat skovrejsning i Danmark.

- Formålet med bogen er at være med til at skabe en positiv landskabsforandringsproces, der øger både ejerglæde, almenvellets gavn og kvaliteten af den løbende skovrejsningsindsats. Bogen skal medvirke til at inspirere og tilskynde private skovrejsere til at anlægge mere robuste, naturnære og oplevelsesrige skovlandskaber, end tilfældet ofte er i dag, siger forstkandidat Jørgen Nimb Lassen fra Landskabsværkstedet.

Professor hjælper med bogen

Landskabsværkstedet er en non-profit organisation, som består af et tværfagligt netværk af fagfolk. De arbejder målrettet med opbygning af mere oplevelsesrige skove, landskaber og byrum samt medvirker til at øge deres synlighed og tilgængelighed.

Professor Jørgen Bo Larsen, der er foregangsmand for indførelse af naturnær skovdyrkning og -udvikling i Danmark hjælper med bogen.

- Skovrejsning i Danmark står overfor store udfordringer. De nye skove skal være robuste, da de skove, vi planter i dag, skal kunne tilpasse sig de næste 100 års ændringer i klimaet. Desuden skal de være fleksible. De skal dels bidrage til produktion af CO2-neutral energi, tømmer til husbyggeri og møbler, dels sikre danskerne nye oplevelsesværdier og friluftsmuligheder samt adgang til rent grundvand og en rigere natur. Her får bogen en vigtig rolle, sige Jørgen Bo Larsen.

Bogen forventes at udkomme senest foråret 2013.

Læsernes egne billeder

Deltag i konkurrencen med fine præmier her
Konkurrence billede

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame