Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Mineralautomat til får og kvæg med store horn

Af FM -

Del artiklen:

Nytænkt foderautomat giver flere muligheder for tildeling af mineraler til græssende husdyr

Vitfoss lancerer i samarbejde med enAgro en helt ny mineralfoderautomat, BasisFeeder, der er baseret på et velgennemprøvet koncept i USA. Den nye automat vil gøre den korrekte anvendelse af ædelystmineraler mulig for endnu flere besætninger, specielt for fårehold og for kvægbesætninger, hvor dyrene har store horn.

Mineralerne er i BasisFeeder beskyttet mod regnvand og gødning af en gummiplade, som dyrene blot skubber op med hovedet. Under gummipladen er automaten opdelt i tre rum á 17 liter. Det svarer til tre gange 40 kg ædelyst-mineraler. Opdelingen giver mulighed for at tilbyde forskellige mineraltyper på én gang.

I de tre rum kan man også sætte mineralspande med en diameter på op til 30 cm. På denne måde bevarer de melasserede mineraler en appetitligt fugtig overflade.

BasisFeeder er lavet i kraftig plast samt gummi. Automaten vejer godt 18 kg, er 80 cm bred og cirka 34 cm høj. På grund af de skrå kanter og højden vil dyrene hverken tippe den omkring eller træde op i den. 

BasisFeederens specielle trekantede facon med runde kanter gør, at den kan fungere som holder til mineralspande, gør den billig at transportere, giver en høj kapacitet trods små dimensioner og er én af årsagerne til, at slutprisen er relativt lav. Derfor er BasisFeederens specielle facon patenteret. 

Vitfoss fortsætter med at forhandle enAgros MicroFeeder, MineralRocker, som der er solgt ca. 8.000 stykker af i Danmark. MineralRockeren er baggrunden for udbredelsen af ædelyst-mineraler i Danmark og i en række andre europæiske lande.

BasisFeeder er i forhold til MineralRockeren specielt velegnet til kvæg med horn samt får, men den er ikke velegnet til heste eller placering inde i stalden.

Læsernes egne billeder

Deltag i konkurrencen med fine præmier her
Konkurrence billede

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame