Abonnementsartikel

Send rent drikkevand til Afrika og giv samtidigt badeværelset et nyt look. Sådan beskriver det danske firma Unidrain sin kampagne, hvor firmaet i anledning af sit jubilæum sælger 200 styk Anniversario afløbsriste til en favorabel kampagnepris.

Alle pengene fra salget går direkte til at sikre rent og frisk vand til børnehavebørn i Burkina Faso, hvor Børnefonden arbejder for at bygge en brønd i landsbyen Kinkirsgogo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores kunder er afgørende for, at vi på ti år er gået fra en nystartet iværksættervirksomhed til i dag at være en førende leverandør af afløb, riste og brusevægge til badeværelser. Og derfor vil vi gerne give dem et rigtig attraktivt tilbud i anledning af vores jubilæum. Samtidig vil vi gerne bruge anledningen til at støtte en god sag, og da vand jo på mange måder hænger sammen med unidrain, synes vi, det var oplagt at bruge pengene fra vores kampagnesalg på at skaffe rent vand til et sted i verden, hvor den slags desværre er en mangelvare, fortæller marketingchef i Unidrain A/S, Thomas Skov Simonsen, og tilføjer, at de nye Anniversario-afløbsriste kan købes til 299 kroner på hjemmesiden www.unidrain.dk, uanset længde på risten.

En verden til forskel

Næsten 20 procent af befolkningen i Burkina Faso er under fem år. Manglen på rent drikkevand udgør både en sundhedsrisiko på grund af vandbårne sygdomme og dehydrering, men er også med til at svække børnenes indlæringsevne og mulighed for at udvikle sig senere i livet.

Det kan de 60.000 kroner fra salget af afløbsristene være med til at hjælpe på, da de gør det muligt at bygge en brønd, der er indkapslet i beton og har monteret en pumpe, som sikrer hygiejnen.

- Rent vand i hanen er en selvfølge for de fleste danskere. Men for børnene i Burkina Faso gør det en verden til forskel, at vi kan etablere en brønd som den, vi får mulighed for i Kinkirsgogo. Det er et meget konkret projekt, som gør en meget konkret forskel - og det er både vi og børnene glade for, fortæller Corporate Relations Manager, Carolina Mieres fra Børnefonden.