Abonnementsartikel

Danmark fik lørdag 18. oktober en ny fugleart - art nummer 470 - da den ekstremt sjældne gråstrubet drossel blev fanget af ringmærkerne på Gedser Fuglestation.

Ifølge Dansk Ornitologisk Forening blev den målt, vejet og fotodokumenteret, hvorefter den blev sluppet fri og forsvandt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Søndag morgen mødte 50-60 feltornitologer op for at prøve lykken, og jeg vil tro, at der i løbet af dagen var cirka 100 feltornitologer, som ledte efter den sjældne gæst. Vi må vist konkludere, at gråstrubet drossel er en yderst uberegnelig størrelse, siger Hans Lind, der er leder af DOF's fuglestation i Gedser.

Yngler i Sibirien

Ifølge DOF yngler gråstrubet drossel i tajgabæltet i Sibirien. Dens vinterkvarterer ligger i den nordøstlige del af Indien og i lande som Burma, Thailand og Malaysia. Også Indonesien hører til artens vinterkvarter.

Meget taler for, at den gråstrubede drossel i stil med for eksempel fuglekongesangere og hvidbrynede løvsangere er fløjet forkert - den er trukket i direkte modsat retning af målet. Læs mere på DOF's hjemmeside.