Abonnementsartikel

Danmarks Radio bør ikke bruge offentlige penge på en "antipels-film", som produceres af "hardcore dyreaktivister". Sådan siger Tage Pedersen, bestyrelsesformand i Kopenhagen Fur, til Berlingske.

- Hvis den var afbalanceret, så var det i orden at vise den i Danmark. Men det er den ikke. Det er hardcore dyreaktivister, som har fået bevilget offentlige penge til at lave en anti-pels film, siger bestyrelsesformanden om den dansk-norske dokumentarfilm "Pels", der har fået nordmænd til at diskutere et totalforbud mod pelsindustrien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden norsk finansiering har både Det Danske Filminstitut og Danmarks Radio støttet filmen økonomisk, da det har været planen, at den også skal bringes i Danmark.

- Jeg synes ikke, at de skal bruge offentlige midler til at støtte et partsindlæg, som bruger metoder, som jeg ikke bryder mig om. Jeg går også ud fra, at det er imod Danmarks Radios egne etiske retningslinjer, siger Tage Pedersen endvidere til Berlingske.

Skjult kamera

Det er blandt andet dokumentarfilmens brug af TV-billeder, han finder problematisk. Billederne er optaget ved brug af skjult kamera og efter indbrud på pelsdyrfarme.

Filmens norske producer, Bjarte Tveit, ser ifølge Berlingske ingen problemer i at vise filem.

- Vi mener, det er på tide at vise, hvordan dyrene egentlig har det, og hvilke holdninger som råder i branchen, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Global spredning af aktioner

Pelsdyrfolk frygter generelt, at flere vil blive ansporet til at begå hærværk ved, at internettet i stigende grad bliver brugt til at vise hærværksaktioner.

Ved årsskiftet blev en minkfarm ved Ølgod angrebet, og kort tid efter dukkede billeder af aktionen op på en amerikansk hjemmeside. Læs mere på www.maskinbladet.dk