Abonnementsartikel

I Danmark har vi ikke tradition for at fremvise avlshingstene imellem bedækningssæsonen og hingstekåringen i marts. Så har man ikke været heldig at se sine favorithingste ved efterårets championater, så er Herning stedet. Her fremvises sædvanligvis omkring hundrede hingste til kåring, ligesom der er mulighed for at se et stort antal allerede kårede hingste i sports- og showklasser.

Der er særligt stor fokus på kollektionen af 3-års hingste, der stiller til kåring i Herning for første gang. Størrelsesmæssigt kommer kollektionen til at ligge på 50-60 hingste, hvoraf 47 er udtaget ved de danske forbesigtigelser i december måned, og de resterende kommer fra efterårets og vinterens udenlandske hingstekåringer i Tyskland og Holland.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De faderhingste, som i år stiller flest hingstekandidater i Herning, er Blue Hors Zack, Fürstenball og Favorit Ask. Kollektionen byder også på første kåringsårgang efter bl.a. Tailormade Attention, ERA Dancing Hit, Cavall Ask og Blue Hors Don Olymbrio.

Ingen 3-årige fløjhingste

Dansk Varmblods avlsledelse og hovedbestyrelse er blevet enige om, at der fra hingstekåringen i år ikke længere udpeges nogen fløjhingste blandt de 3-årige præmiehingste.

Der vil som hidtil også fortsat blive udpeget en række præmiehingste, som alle fejres med bånd og ære på lige vilkår, og det burde medvirke, at hopperne fordeles mere imellem hingstene ud fra en mere selektiv avlerovervejelse af, hvilken hingst der passer bedst til hoppen.

- I en årrække har fløjhingstene trukket rigtig mange bedækninger, uden der er et skudsikkert belæg for, at de giver det ønskede eller bedste avlsmæssige resultat. Samtidig ligger der også i ændringen, at der i omtalen af den enkelte hingst vil kunne knyttes et par faglige vurderinger på, hvilke hopper/blodlinjer de udvalgte hingste forventes at passe bedst til, fortæller talsmand for avlsledelsen, Poul Graugaard.

Beslutningen om ikke at udpege nogen fløjhingste træder i kræft ved hingstekåringen i 2015, hvor offentliggørelsen af de 3-årige præmiehingste finder sted søndag (og ikke lørdag som tidligere).