Abonnementsartikel

Et hollandsk redskab med navnet Purple Packer har nu fundet vej til Danmark, hvor det importeres og forhandles i hele landet af Benno Iversen fra firmaet MiniMaskiner i Fårvang.

Det innovative og prisbelønnede redskab kører på anden sæson i Holland og introduceres nu i Danmark på Hest & Rytter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Benno Iversen fortæller, at Danmark er det første land uden for Holland, hvor redskabet lanceres. Først i næste uge præsenteres nyheden i Tyskland.

En enkelt grabfuld

Redskabet er nærmest en omvendt kurv, som monteres på en minilæsser. Den skydes i lukket tilstand - hvor den er 82,5 centimeter bred - ind gennem døren til en hesteboks, og da den kan sideforskydes, er det uden betydning, om døren er i den ene eller den anden side - eller i midten.

Derefter foldes kurven ud i fuld bredde og sænkes ned over boksens strøelse, og så køres der frem, hvorefter kurven lukker sammen og opsamler al strøelse i en enkelt grabfuld.

Økonomisk

Ifølge Benno Iversen viser beregninger, at Purple Packer er økonomisk i brug på stutterier med 10 bokse, hvor der muges ud hver dag. Og han siger, at tilbagebetalingstiden i så fald kun er to år, hvis man sammenligner med lønudgiften til daglig, manuel udmugning.

- Desuden er det også en fordel at fjerne al halm i boksen hver gang, fordi man så ikke får blandet halvdårlig halm med dårlig halm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er bedre og mere økonomisk, når den rene halm ikke trædes ned i gammel og tilsmudset halm, siger Benno Iversen.

Skræddersyet

Benno Iversen fremhæver, at Purple Packer passer til alle bokse og alle minilæssere, ganske enkelt fordi den dimensioneres til de konkrete bokse og tilpasses med beslag og olieudtag til netop den minilæsser, som skal køre med den.

Og hvis man har bokse af forskellig størrelse, dimensioneres den blot efter de største, for den kan stadig bruges i de mindre bokse. Man undlader blot at åbne den helt, når man sænker den ned i de mindre bokse.

I praksis kommer Benno Iversen ud og tager mål til boksene og kigger på den minilæsser, der skal køre med den, og først da bestilles den på fabrikken, og der vil derfor gå en måneds tid, før, den kan leveres.

Purple Packer kan ses i aktion i et videoklip, som kan findes på Youtube.