Abonnementsartikel

Der har været travlhed i og omkring alle haller i MCH Messecenter Herning i dagene op til åbningen. Udstillerne på den store udstyrsmesse Hest & Rytter har haft travlt med at stille stande op, inden tusindvis af besøgende gæster fik adgang til messen i går, torsdag. Det skriver Dansk Varmblod i en pressemeddelelse.

På parkeringspladsen har den ene store hestetransporter efter den anden læsset grundigt indpakkede og kostbare heste af, mens politiet har kontrolleret, at der er styr på formaliteterne, og at papirerne på køretøjer og chauffører er helt i orden. I staldene er hestene blevet modtaget til dyrlægekontrol, hvorefter de har fået anvist deres boks, som hestepasseren grundigt har forberedt ved at strø et tykt lag savsmuld.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden onsdag har der lydt en summen af hovslag på staldgulvet, vrinsk, glade gensyn blandt hestefolk og travle hestepassere, der springer rundt og sørger for, at hver enkelt hest har det optimalt og er klar til at præstere sit bedste. Der er blevet slæbt masser af udstyr ind fra lastbilerne og specialfoder til hver enkelt hest. Dansk Varmblods Hingstekåring er nu rigtigt skudt i gang.

Et væld af hesteoplevelser

Hingstekåringen i MCH Messecenter Herning er et overflødighedshorn af oplevelser, der byder på meget mere end arrangementets omdrejningspunkt - den egentlige hingstekåring. Programmet byder ligeledes på et enestående gallashow med mange store navne fra dansk showbusiness, en dressurclinic med den tyske dressurrytter Helen Langehanenberg, masser af konkurrenceklasser samt unghestechampionat, hvor testrytter i dressur er den britiske verdensmester Charlotte Dujardin og i springning den danske landsholdsrytter, Lars Bak Andersen.

På udstyrsmessen Hest & Rytter, der dækker fire haller på 22.000 kvadratmeter, finder man 270 stande, der udbyder alt fra strigler og sadler til staldinventar, ridebanehegn og hestetransportere.

Hingstekåringen gæstes igen i år af H.K.H. Prinsesse Benedikte, Prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og masser af kendte danske erhvervsfolk, ligesom begivenheden dækkes af over 100 pressefolk fra ind- og udland.

Dansk Varmblod estimerer at mere end 50.000 gæster vil besøge messen fra torsdag til søndag.