Abonnementsartikel

Det var denne her ferieuge, der skulle fyres af, og egentlig havde jeg sat næsen op efter en billig afbudsrejse til de kanariske øer, men billige rejser var der ikke så mange af i begyndelsen af marts, og vejrudsigten på øerne så ikke lovende ud.

Tiden gik, og så var der faktisk kun Egypten med All Inclusive ved det Røde Hav tilbage. Jeg har ikke været i Egypten tidligere, men har hørt en del om emsige gadehandlere, og det her All Inclusive-koncept var jeg ikke helt tryg ved, for er det nu noget hundeæde, der serveres?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sur gammel mand

Så det var med sur gammel mand-indstillingen, at jeg sammen med mit lille rejseselskab drog af sted med Atlantis Rejser til det sydlige Sinai for at bo på et trestjernet hotel.

Flyveturen tog kun fem timer i Airbus-maskinen fra færøske Atlantis Air med plads til knæ og høflig service, så det kunne jeg ikke brokke mig over. Der kunne heller ikke klages over manglende bagage ved ankomsten, og sandelig om ikke en strålende sol og en varm sommerbrise hilste os velkommen i den lille lufthavn ved Sharm El Sheik.

Nej tak - venligt, men bestemt

Mit første forsøg på at handle prisen ned med en taxachauffør gik ikke så godt. Han forlangte cirka 170 kroner for at køre de tyve minutters vej til hotellet. Jeg fik ham ned i 120. Men det var sikkert også i overkanten.

Man får lært at handle og sige nej tak - venligt, men bestemt. De første par dage er det lidt enerverende, men man vænner sig til det, og egypterne er generelt venlige og imødekommende.

Maden på det trestjernede hotel var varieret og godt tilberedt, så her kunne der heller ikke klages, og hotellets generelle standard var høj med høfligt personale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er en god idé at lægge drikkepenge fra første dag både på værelset og ved poolen. Det giver en særlig udsøgt betjening fra personalets side.

Det giver mening, når man tænker på, at en månedsløn for meningmand ifølge de danske guider ligger på cirka 500 kroner.

Fantastiske fisk

Vandet i poolen var nok 27 grader, men kunne man nøjes med 24 grader, så var en tur i Det Røde Hav langt at foretrække - især med snorkel eller dykkerudstyr.

Fisk i de mest fantastiske farver svømmer rundt i kystnære koralrev, der betegnes af de lokale guider som nogle af de flotteste verden.

Her blev den gamle sure mand i mig for alvor skyllet væk. Nu er jeg hverken dykker eller friluftsmenneske, men at svømme rundt mellem tropiske fisk i koralrev er en af de største oplevelser, jeg har haft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidigt var der flere ferieoplevelser, som vi ikke nåede, så turen må gerne gå til Sydsinai igen, når vintertrætheden atter indfinder sig.