Abonnementsartikel

Karse er en populær krydderurt i Danmark, og der sælges næsten fire gange så meget af det grønne drys i Danmark som i resten af Norden.

Nu lancerer Nelson Garden en ny sort, græsk karse. Det er en lys, fin og hurtigtvoksende karse, som rent udseendemæssigt minder lidt om ruccola, og som giver maden en pikant og spændende smag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den græske karse er nem at dyrke, vokser hurtigt og kan sås direkte i køkkenhaven. I løbet af en til to uger vokser den ifølge Nelson Garden 10-15 centimeter og bør herefter høstes, da bladene her er mest sprøde og spændstige.

Den kan også dyrkes i mindre krukker eller plantekasser på altanen. Og præcis som almindelig karse kan græsk karse dyrkes indenfor - og nydes - året rundt.

Fylder lidt mere

De fine blade minder om ruccola eller bredbladet persille i udseende og fylder derfor også lidt mere end almindelig karse i en ret.

Græsk karse passer godt til smørrebrødet - enten som den er, eller sammen med skinke, sild, kolde kartofler, leverpostej, kogte æg eller andet yndlingspålæg.

Alternativt kan de græske karse bruges til at pifte frokostsalaten op, eller til at give festmåltidet lidt krydderi. Frøene fås i fagbutikker, dagligvarebutikker og byggemarkeder.