Abonnementsartikel

Haven kan være afgørende for boligsalget, da en velholdt have øger sandsynligheden for en god handel. Det viser en ny undersøgelse, foretaget i ejendomsmæglerkæden Homes Boligpanel.

Omkring en tredjedel af de adspurgte svarer, at haven er en grundene til at skifte bolig. Det gælder både for boligsøgende, som ønsker sig mere have og for boligsøgende, som ønsker sig mindre have. Tendensen bekræftes af en tidligere undersøgelse, foretaget blandt homes mæglere, hvor over halvdelen svarer, at haven har stor betydning for køber.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er selvfølgelig først og fremmest er boligen, som folk kigger på, men vores mæglere oplever ofte i deres arbejde, at et salg kan afhænge af haven, og det kræver ikke så meget at gøre haven præsentabel. Det handler derfor om at fremhæve styrkerne ved sin have, siger relationschef fra Home, Mads Ellegaard.

Mindre arbejde

Det giver nogle udfordringer for sælger, at en stor del af de danske boligsøgende leder efter haver med mindre arbejde, altså primært græs og flisearealer, alt imens andre er på udkig efter den aktive have med bede, træer, græs og buske.

Home anbefaler, at sælger i første omgang sørger for de små ting som at lægge mad ud i fugleburet, lægge hynder på havemøblerne, feje og luge grundigt og slå græsset.

Har man mod på det, kan man også holde en arbejdsdag, hvor hegn og udhæng bliver malet, vindueskarme males og hækken klippes. Derudover er det også en god idé at indhente tilbud på eventuelle forbedringer, så man altid har svar på rede hånd til købsinteresserede.

- Danskerne vil have noget, som de kan håndtere. Langt størstedelen har ikke lyst til at overtage et kæmpestort haveprojekt, og derfor skal haven fremstå overkommelig og hyggelig, siger Mads Ellegaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt de 420 adspurgte i boligpanelet svarer 231 ja til, at de er boligsøgende samt hvilken type bolig (større eller mindre), som de er på udkig efter.