Abonnementsartikel

Mens køkkenet stadig er danskernes foretrukne rum at istandsætte, er det ikke det renoveringsprojekt, som giver størst værdistigning på boligen, set i lyset af hvad der kræves fra boligejerens side. Det viser en rapport fra de nordiske lande, foretaget af Outline Vinduer i 2014.

I Danmark mener således 24 procent af de adspurgte, at nye vinduer giver deres bolig den største værdistigning - det er flere end i resten af de nordiske lande.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er også primært danskerne, som mener, at udskiftning af vinduer kræver en forholdsvis lille arbejdsindsats. Sammenholdt med andre renoveringsprojekter er nye vinduer således den boligrenovering, som danske boligejere anser for at give mest værdi for pengene i forhold til indsatsen.

Enormt energibesparende

- Det bunder højst sandsynligt i, at der i Danmark gennem de senere år været stort fokus på, hvordan energirigtige vinduer kan påvirke ikke blot husstandens energiregning, men også samfundets totale varmeforbrug markant. Nye vinduer kan være enormt energibesparende, og, holdt op mod arbejdsindsatsen, så giver nye vinduer god mening og "value for money", forklarer Claus Petersen Koch, salgschef i Outline Vinduer.

Øger boligens værdi

Ifølge undersøgelsen er det kun udskiftning af taget, som overgår vinduer i forhold til værdistigning på boligen. Men selv om et nyt tag øger boligens værdi markant, så kræver det en væsentlig større indsats fra boligejerens side - hele 42 procent af de adspurgte danskere er enige om, at udskiftning af taget kræver den største arbejdsindsats, mens kun otte procent mener, at montering af nye vinduer kræver den største arbejdsindsats.

Selvom der er bred enighed om, at nye vinduer øger boligværdien, viser undersøgelsen også, at vinduer og døre er forsømte dele af boligen. Det gælder ikke blot i Danmark men i hele Norden, hvor hver anden, 48 procent, af de nordiske forbrugere har vinduer og døre, som er mere end 15 år gamle.

- Men det kan godt betale sig at investere i nye vinduer og døre. Det har mange fordele - helt åbenlyst er naturligvis energioptimeringen, men nye vinduer og døre kan eksempelvis også være en effektiv afværgning af indbrud, siger Claus Petersen Koch.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rapporten fra Outline Vinduer "Renovering af din bolig - drøm eller mareridt? er baseret på interview med 2.500 boligejere i de nordiske lande.

Rapporten er udarbejdet af Inwido, Europas største producent af døre og vinduer, i samarbejde med fremtidsforskningsfirmaet Kairos Future. Outline Vinduer er en del af Inwido-koncernen.