Abonnementsartikel

Landlige lyde i midten af København hører til sjældenhederne, men søndag den 17. maj får københavnerne lejlighed til at både høre, se og røre køer, heste og høns.

Bag arrangementet står Roskilde Dyrskue, der vil give hovedstadens borgere en smagsprøve på et dyrskue.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pladsen mellem Torvehallerne vil blive forvandlet til en gårdsplads. Her kan man klappe de små ponyer, se hønsene i fri dressur og hilse på de store kødkvæg. Og så kan man blive lidt klogere, når slagter Jens Janniche fra Slagteriskolen Roskilde tegner kødudskæringer på koen og fortæller om koen som kød. Her kan de besøgende også se en halv gris forvandle sig til pølser.

I det arbejdende værksted kan børn prøvesmage sig frem til deres egen yndlings-dressing blandt en skov af urter.

Bonderøv for en dag

På Roskilde Dyrskue den 5.-7. juni er der meget mere af det hele. 35 hektar, svarende til 70 fodboldbaner, fyldes med over 2.000 dyr i alle størrelser, en kæmpe maskinudstilling, der viser landmandens arbejdsredskaber, Økocamp, der fejrer det røde Ø-mærkes 25 års fødselsdag og viser mangfoldigheden i økologien, samt Spisekammeret, der præsenterer publikum for madhåndværk og et værksted, hvor man selv kan have hænderne på køkkenkniven.