Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Vaskemaskinen lugter

Af jf -

  • 85569_1

Del artiklen:

Snavs og bakterier får vaskemaskinen til at lugte surt.

Mange oplever, at deres vaskemaskine pludselig ikke længere dufter rent af sæbe, men begynder at stinke fælt. Og ikke nok med det - det smitter af på det rene tøj.

Fødevare- og hygiejneekspert Michael René forklarer på Bolius.dk, at problemerne skyldes, at der i maskinen sidder fedt og snavs, som ikke er skyllet ordentligt ud.

- Det er vigtigt at bruge nok sæbe og gerne forvask for at undgå, at maskinen kommer til at lugte. Men mange bruger ikke forvask på grund af tid og miljø. Det tager for lang tid med forvask, og der spares på sæben, fordi det ikke er godt for miljøet, fortæller han og tilføjer, at folk ganske enkelt har glemt, hvordan vaskemaskinen skal passes.

Travlt med andre ting

- De har travlt med mange andre ting og glemmer derfor at afkalke. Et af problemerne er også, at folk sparer. Man skal ikke spare, men bruge det, der er behov for, ellers får man ikke den fulde effekt. Temperaturen skal være høj nok til at vaske tøjet rent, og mange bruger ikke nok sæbe, mener han.

Det er ifølge hygiejneeksperten også vigtigt at bruge den rigtige mængde sæbe - hverken for lidt eller for meget.

- Der skal være nok sæbe til at vaske rent, men der må ikke være så meget, at det ikke bliver skyllet ordentligt ud. Det bedste råd er at følge de anbefalinger, der står på pakken, siger han.

Mild sæbe vasker skidt

Det har også betydning, hvilken type sæbe, man bruger. Ifølge Michael René vasker en for mild sæbe vasker ikke ordentligt rent og fjerner ikke fedt i afløb og maskine.

For at undgå, at vaskemaskinen kommer til at lugte kan man gøre følgende:

Cirka en gang om måneden skal der vaskes ved høj temperatur - 90 grader. Når der ikke vaskes, bør lågen og sæbeskuffen stå åben. Sørg for at tørre gummilisten af efter hver vask. Vaskepulveret skal doseres efter vandets hårdhedsgrad - se også anvisningen på vaskepulverets emballeage.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame