Abonnementsartikel

Ulvelejren er delt i to: For og imod ulven i Danmarks natur, og holdningerne er stærke. Hvis man vil blive klogere på ulven, og hvordan man forholde sig til det nye rovdyr i vores skove, kan man deltage i et foredrag, Ulve i baghaven, som Aarhus Universitet afholder.

Her vil foredragsholderen, vildtbiolog Mark Desholm, blandt andet gøre rede for, hvordan ulvenes hyl, GPS-mærkede ulve og dna fra ulvenes efterladenskaber fortæller forskerne om ulvenes udbredelse, færden og levevis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konflikter mellem ulv og menneske

Alt tyder på, at vi fremover skal forvalte et nyt stort landlevende rovdyr i den danske natur. Der bliver konflikter mellem ulve og menneske og vores husdyr i fremtiden. Vi må derfor skaffe os al den viden om ulve, vi kan bl.a. for at vurdere, hvor mange ulve Danmark kan rumme, og hvordan vi undgår at ulve bliver et for stort problem for mennesker og andre dyr i den danske natur.

Lugt til ulvetis

Tilhørerne får mulighed for at stå ved siden af en udstoppet ulv, se optagelser af ulve fra den vilde natur og høre hyl fra ulve optaget i Vestjylland. Og for de kække er der mulighed for at lugte til ulvenes karakteristiske urin.

I samarbejde med Naturhistorisk Museum bliver der en lille plancheudstilling om ulve og om de dyr, ulvene æder.

Foredraget afholdes torsdag den 24. september klokken 19 på universitetets afdeling i Foulum ved Viborg. Læs mere om ulve på Naturstyrelsens hjemmeside.