Abonnementsartikel

Et eksporteventyr for dansk vin, lavet på æbler, kirsebær og blommer, lurer lige om hjørnet. Det forventning har Erhvervs- og Vækstministeriet, som peger på, at to østjyske frugtvinsproducenter har succes på eksport.

Det drejer sig om Horn Cider fra Silkeborg og Cold Hand Winery fra Randers, som ifølge dr.dk vil fordoble eksporten til 40.000 flasker, som sendes til bl.a. Norge, Thailand, Tyskland og Kina.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge de to danske producenter har dansk frugtvin potentialet til få et anerkendt prædikat i stil med eksempelvis vin fra Alsace.

- Jeg tror på, at vi får en dansk vinkultur med frugter, på samme måde som Alsace har det med druer. Med æbler, kirsebær og blommer har vi potentialet til at lave rigtig god vin - på lige fod med deres vin på druer, siger Kristoffer Møller, ejer af Cold Hand Winery, til dr.dk. De danske frugtvine er med i Food Festival, som åbner i dag i Aarhus.