Abonnementsartikel

25.500 kroner for et vædderlam er ikke svenske auktionspriser, hvor de bedste vædderlam typisk kommer op på 50-60.000 svenske kroner, men det er nok 10.000 kroner mere, end der tidligere har været budt på Gotlænderforeningens auktion.

Den pris indbragte vædderlam nr. 318 - af svensk afstamning - fra Anja Vogelsang ved Gotlænderforeningens årlige auktion, og det er ifølge foreningen sandsynligvis den dyreste vædder solgt i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gotlænderforeningen holdt i begyndelsen af oktober sin auktion over Danmarks bedst pelsbedømte vædderlam. Til forskel fra tidligere år var det nu muligt at byde på vædderlam med svensk afstamning.

Estimeret besætning

I 2013 importerede tre gotlænderavlere en lille gruppe ilæmmede gimmere fra en meget estimeret besætning i Sverige. Desværre fik de kun gimmerlam i 2014, men så her i 2015 var der flere vædderlam med svenske aner. En tiltrængt blodfornyelse, som også kom til at afspejle sig i priserne.

Da de sidste bedømmelser var færdige om lørdagen og man fik kåret Årets pelsvædder, Årets bedste nedklippede og Årets kropsvædder, blev det bedste vædderlam en halvsvensker.

Da auktionen startede om søndagen var det spændende, om det svenske blod gav anledning til en højere pris, og med den høje bud må man sige, at det gjorde det.

Rimelig pris

Årets bedste nedklippede gik for 10.500 kroner, mens Årets kropsvædder gik for 5.000 kroner. I alt blev der handlet 14 dyr til en gennemsnitspris på 5.900 kroner, men når der ses bort fra den højeste og laveste pris, blev seks dyr solgt til 2.500 - 3.500 kroner. En meget rimelig pris ifølge Gotlænderforeningen, især hvis man så tilsvarende får nogle bedre skind.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De enkelte høje priser skyldes behovet for blodfornyelse, men også at gotlandske pelsskind er meget eftertragtet, og de flotteste sælges for 1.600-2.000 kroner pr. styk - et godt supplement til salg af slagtelam.

Det samlede resultat af auktionen kan ses på gotlam.dk under avl. Desuden ligger der på hjemmesiden et link til videoen om pelsmønstring af gotlænderlam.