Abonnementsartikel

Langt inde i skoven ved Aabenraa kunne Brdr. Willemoes Skovservice fredag den 30. oktober vise sin nyligt indkøbte bælteknuser Raptor 300 frem. Firmaet havde inviteret interesserede til demonstration i et skovområde, hvor andre grenknusere hidtil har givet op.

Her kunne maskinens styrke vises på bedste vis, idet maskinen både kan forcere skråt og blødt underlag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var en fornøjelse at kunne vise bælteknuseren frem under demonstrationen. Vi er nu startet med at grenknuse med Raptor 300, og den lever fuldt op til vores forventninger til dens præstationer, fortæller medejer af Brdr. Willemoes Skovservice, Rolf Willemoes.

Optimeret maskinpark

Siden september har Brdr. Willemoes Skovservice haft Raptor 300 i gang med grenknusningsopgaver i Sønderjylland. Her har maskinen kunnet supplere virksomhedens andre grenknusere, og maskinparken er dermed optimeret.

- Vi valgte at investere i Raptor 300 grundet et stigende behov hos vores kunder, som ind imellem havde brug for grenknusning, som vores andre grenknusere ikke kunne håndtere, fortsætter Rolf Willemoes

I forhold til de tidligere modeller har Raptor 300 fordele ved sine 730 millimeter brede bånd, som sikrer et væsentligt lavere marktryk. Pendelundervognen gør, at trækbåndene kan arbejde uafhængigt af hinanden og dermed har en større flade af båndet kontakt med underlaget ved forcering af forhindringer.

Lavere forbrug

Grenknuseren M650-2050, der monteres på Raptor 300, er en nyudviklet model, og da den kræver færre kræfter, har den et langt lavere forbrug af brændstof end de tidligere modeller. Samtidig er knuseren nemmere at servicere for brugerne, mere effektiv og har et lavere forbrug af brændstof.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brdr. Willemoes Skovservice er specialister inden for skovbrug og leverer totalløsninger til sine kunder, som er både private, erhvervskunder, samt offentlige. Hovedarbejdsområde ligger ved produktion af flis til bioenergi. Årligt produceres en mængde flis, der svarer til cirka ni millioner liter olie eller et årligt gennemsnitsforbrug for 3.400 husstande. Flisen leveres til lokale kraftvarmeværker og størstedelen til Herning-værket.

Ligeledes tilbydes grenknusning, rodfræsning, pleje af læhegn, udtynding, samt rådgivning omkring generel pleje af skov.