Abonnementsartikel

Interessen for buejagt er i stærk stigning, og Foreningen af Danske Bueskytter har i dag over 1.500 medlemmer mod 900 i 2011. Flere end 1.800 danskere har jagttegn til bue.

- Det er en lydløs jagt, det er jagt på dyrenes præmisser, hvor man skal tættere på, man skal være stille og så videre. Så i trenden med, at det hele skal være mere grønt og økologisk, harmonerer buejagten fint, siger formand for Foreningen af Danske Bueskytter (FADB), Brian Lisborg, til dr.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der stilles meget strenge krav til buejægerens kunnen, og hvad han/hun må skyde. Man kan eksempelvis kontakte en af FADB's lokalforeninger, hvor man også kan prøveskyde med en bue.

Obligatorisk buekursus

En betingelse for at blive buejæger er, at man besidder det almindelige jagttegn inklusiv haglbøsseprøven.

Herefter skal man have deltaget i et obligatorisk buekursus hos en af FADB's lokalforeninger. Kurset varer en dag, og omfatter gennemgangen af både den teoretiske og praktiske del, som ligger til grund for buejagtprøven.

Buejagtprøven afholdes af Naturstyrelsen i samarbejde med nogle af FADB's lokalforeninger. Den teoretiske del af prøven består af 20 buejagtrelaterede spørgsmål, heraf skal 18 besvares korrekt.

Den praktiske del består af afgivelse af seks pile til rådyrskiver. Skiverne er med varieret afstand fra 10 meter til 25 meter, og mindst fem pile skal sidde inden for hjerte/lungeregionen. Læs mere om buejagt på FADB's hjemmeside, http://danskebuejægere.dk.