Abonnementsartikel

Flere end 800 sportsudøvere er nu ved at være samlet på det norske skisportssted Holmenkollen til det 48'ende europamesterskab på ski og skiskydning for skovarbejdere. Mesterskabet varer i dagene 11-13.februar, og ens for alle udøvere er, at de til daglig arbejder i skovsektoren over hele Europa.

- Hele arrangementet starter med brancherelaterede lokale besøg inden for skovsektoren, og selvom skiløb for manges vedkommende ikke er en spidskompetance, er niveauet alligevel ganske højt, forklarer Trond Lohre fra arrangementskommitteen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det helt officielle navn for konkurrencerne er: European Foresters Competition in Nordic Skiing powered by Stihl, og da Stihl er hovedsponsor for hele arrangementet er firmaet derfor dybt involveret.

- Vi har rigtig god erfaring i store sportsarrangementer og står jo blandt andet bag Stihl Timbersport-sporten. Denne weekend vil vi være synlige både udenfor og på selve pisterne, idet flere Stihl-ansatte ligeledes deltager i arrangementet, fortæller marketingchef hos Stihl Norge, Pål Virik Nilsen, i en pressemeddelelse.

Der findes i sagens natur mange forskellige konkurrencer på ski, men en konkurrence, der samler en enkelt branche fra hele Europa, er helt unik. Det hele startede i Tyskland for 47 år siden, og er siden blevet arrangeret en gang om året rundt i Europa.

jf