Abonnementsartikel

Makita sender nu en ny kompakt batteridrevet grensaks på markedet. Makita DUP361Z hedder den, og den vejer kun 800 gram og er ifølge Makita nem og komfortabel at håndtere - også ved trange pladsforhold. Beskæringen sker lige så rent og præcist som med en håndsaks, og den klarer grene med en diameter på op til 33 millimeter.

Strømforsyningen er med 36 volts teknologi med 2x18 volts Li-Ion batterier, der både skal sikre saksens styrke og hurtighed, så den er på højde med en 230V maskine. Og den er i øvrigt også med lynopladning, hvor et batteri på 5 Ah er klar på 45 minutter, hvilket er med til at øge produktiviteten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Åbent skær

Ved beskæring af mange grene med ens tykkelse har batteri-grensaksen den ekstra fordel, at man kan lade skæret stå halvt eller helt åbent og dermed få en maksimal klippetykkelse på henholdsvis ø 25mm eller ø 33 mm. På den måde går arbejdet hurtigere, og samtidig kører saksen længere på en opladning.

Makita fortæller i den sammenhæng, at saksen ved en test med beskæring af 15 millimeter tykke grene på blot én opladning med to batterier på 5 Ah har klaret 71.000 klip.

Det pointeres desuden, at der er fokus på sikkerheden i den medfølgende switch-box, som kan føres både venstre og højre ud af batteritasken og placeres i bæltet eller i H-selen, så man let kan se den. Under arbejdet giver switch-boxen med blandt andet lysdioder varsel om fejl, overbelastning, overophedning eller lav strøm på batterierne.