Abonnementsartikel

Brikkerne er efterhånden ved at falde på plads i det store puslespil, der gemmer sig bag årets landbrugsmesse Gl.Estrup. Mange forskellige udstillere har tilmeldt sig landbrugsmessen, der afholdes i dagene den 28. og 29. maj, og flere er på vej.

Blandt udstillerne er Drone Volt Scandinavia, der vil fremvise forskellige slags droner og fortælle om deres anvendelsesmuligheder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Som landmand kan man for eksempel bruge dronen til at overvåge sin mark og se, om der er ukrudt på marken, eller vandhuller der skal drænes, ligesom man kan bruge dronen til at holde øje med sine dyr eller overvåge den lokale vildtbestand. På messen bliver det muligt at se dronerne anvendt i praksis og prøve at styre en af dem, ligesom man kan få information om det lovgivningsmæssige aspekt omkring anvendelse af dronerne.

Knivkast og akrobatik

Gøglerne fra Cirkus ChangHigh vil være på messen igen i år og vil optræde med alle former for underholdning for børn og barnlige sjæle. Artisterne er nogle af Europas bedste ethjulede artister, og flere af dem har vundet danske mesterskaber i unicykling. Publikum inviteres også til at være med i løjerne og kaste med knive, køre på ethjulede cykler eller jonglere med kegler. Folkene bag cirkusset opfinder og laver selv alt udstyr - dog med undtagelse af den 12 meter lange og 2-3 meter høje mur af halm, som skal beskytte forbipasserende mod bortfløjne knive fra nybegynderne.

"Ko-styling" for unge landmænd

Kvinder går på skønhedsklinik, hvis de vil have smukke negle, hud og hår. Men hvem har hørt om skønhedsklinikker for køer? Dansk Limousine Forening har i samarbejde med Bygholm Landbrugsskole udviklet et stylingkursus for unge landmænd, der ønsker at få nogle gode idéer til den bedste præsentation af deres dyr i forbindelse med dyrskuer. Resultatet af kursisternes arbejde kan ses på Landbrugsmessen, hvor de stylede køer udstillles.

Østjyske fødevarer

Der fokuseres på østjyske fødevarer i madteltet, og særligt fremhæver arrangørerne udstillingen "Det østjyske køkken". Udstillingen handler om mad og måltider til hverdag og fest i Østjylland i tiden 1940'erne til 1970'erne og bygger på et forskningsprojekt, hvor en række østjyder er blevet spurgt om deres barndoms mad. Derudover vil Historisk Køkken fremtrylle smagsprøver på retter, der stammer fra Østjylland. Endelig indrettes der en bogcafé med kogebøger, som gæsterne kan købe eller blive inspireret af.

Forskellige østjyske kogebogsforfattere inviteres til at komme på besøg på standen og skal sammen med de frivillige fra Historisk Køkken lave en ret fra deres egen kogebog, som man som gæst kan få lov at smage på og vurdere, om den lever op til barndomsminderne om mormors søndagsmiddag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

jf