Abonnementsartikel

Solen har efterhånden fået et godt tag i det danske landskab, og med forårets og snart sommerens komme, venter der samtidigt et hav af messer og udstillinger. For landets gravere er der især én messe, der springer i øjnene. Her er der naturligvis tale om årets udgave af Kirke- og Kirkegårdsmessen, som i sin 7. udgave finder sted mandag den 29. august - i tidsrummet fra klokken 10.00-16.00 - og som altid foregår det ved Lødderup Kirke, Nykøbing Mors.

Messen afholdes hvert andet år, og den har efterhånden fået et godt tag i landets gravere og øvrige kirkegårdsansatte. Sidste gang blev messen besøgt af omkring 1000 gæster. Det lyder måske ikke så voldsomt, men messens forholdsvis kompakte opbygning betyder, at der altid er liv på standene.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Rift om standene

Med en placering lige op og ned ad en kirkegård udstilles produkterne samtidigt i det miljø, de hører hjemme. Der er traditionelt også rift om standene, og arrangørerne kan fortælle, at i år ikke er nogen undtagelse. Udstillerne kommer fra det meste af landet, og stemningen er uformel og afslappet.

Der vil blive stillet et stort telt op midt på udstillerområdet, hvor de besøgende kan tage en pause og nyde en kop kaffe, købe mad eller drikkevarer og få en snak med kolleger. I teltet sælges der sandwich, og ellers vil pølsemanden sørge for, at der er mulighed for at få stillet sulten ved pølsevognen.

Tre glade amatører

På kirkegaardsmessens hjemmeside er der mulighed for at følge med i hvilke udstillere, som har booket stand, og hvad der ellers er på programmet.

Messen arrangeres i øvrigt af - efter eget udsagn - tre glade amatører i skikkelse af Ena Fuglsang, Jørgen Toft og Kaj Emil Pedersen. Men erfaringerne fra de seks foregående udgaver har dog været med som ballast under planlægningen af dette års udgave, så mon ikke der er endnu en hyggelig kirkegårdsmesse i vente.