Abonnementsartikel

16. maj er en gylden dag for danske riffeljægere, da det er her, jagten går ind på råbuk. I år blev det samtidigt startskuddet til det, der forhåbentlig bliver en ny tradition for medlemmerne af Skibet og Omegns Jagtforening vest for Vejle. Der blev nemlig arrangeret "bukkepral" i Kærhuset i avlsgården på Haraldskær.

Her mødtes 16 af foreningens medlemmer efter morgenens jagt til kaffe og rundstykker, og så var der ellers tid til at fremvise dagens resultat - eller blot fortælle om de oplevelser, jagten bød på. Og det var nok det sidste, der fyldte mest, da kun to af de fremmødte jægere havde haft held til at nedlægge en råbuk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til gengæld var der i alt blevet set 11 bukke samt mindst lige så mange hundyr. Derudover kunne mange af jægerne med glæde konstatere, at harebestanden er på vej op, da der flere steder blev observeret rigtigt mange, hvilket tegner godt for fremtiden. I det hele taget oplever man meget, når man bevæger sig ud i naturen så tidligt om morgenen, og det gav da også anledning til mange beretninger.

I Skibet og Omegns Jagtforening håber man, at succesen kan gentages til næste år, så det bliver en fast tradition, der samler medlemmerne.