Abonnementsartikel

Lørdag den 21. maj 2016 bød dette års udgave af Fjerritslev Dyrskue på masser af oplevelser for folk fra både land og by.

- Vi er meget tilfredse med, hvordan dyrskuet er forløbet i år, og det er skønt at opleve så mange publikummer, som går herfra med en god oplevelse. Vi håber, at byboerne har fået en god snak med de mange landmænd, og dermed fået indblik i, hvad dansk landbrug står for, sagde dyrskueudvalgets formand Jonna Bach, der endnu ikke kender det præcise besøgstal. Hun vurderer dog, at der var mindst lige så mange publikummer som sidste år, der var et godt år.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fjerritslev dyrskue er en speciel begivenhed

Borgmester Mogens Gade havde også lagt vejen forbi dyrskuet fra morgenstunden, hvor han holdt åbningstalen. Her understregede han, at landbruget er et meget værdifuldt erhverv i Jammerbugt Kommune, og at dyrskuet er en tradition, som er værd at fastholde

- Jeg håber at Fjerritslev Dyrskue må eksistere i mange år femover som et levende bevis på, at der er grøde i det lokale landbrug, sagde borgmesteren under åbningstalen.

Også LandboNords formand Niels Vestergaard Salling holdt dyrskuetale, hvor han blandt andet talte om det ny lancerede kapitel fra Landbrug & Fødevare i fortællingen om landbruget og fødevareklyngen.

Formanden lagde samtidig vægt på hvor vigtigt dyrskuet netop er i den sammenhæng, da det er et godt eksempel på hvordan landbruget kan vise sammenhold i erhvervet, og hvad det står for.

De bedste dyr blev præmieret

I løbet af formiddagen blev de 130 tilmeldte dyr bedømt, og de bedste dyr blev præmieret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Solbakken Agro i Aabybro havde skuets bedste ældre Holstein. Skuets bedste yngre Holstein kom også fra Solbakken Agro i Aabybro. Skuets bedste yver Holstein kom fra Niels Hansen i Brovst. Skuets bedste besætningsgruppe, malkekvæg (Holstein), kom fra Solbakken Agro i Aabybro. Skuets bedste køddyr blev en Dansk Blåkvæg kvie fra Simon Madsen i Thisted. Skuets bedste hest blev en Jydsk Følhoppe fra Gunda og Hans Jørgen Knudsen fra Ålestrup

Underholdning for både store og små

Solen kiggede endelig frem omkring middag, og her var der stor aktivitet på dyrskuepladsen, specielt i Det Aktive Hjørne, hvor børn boltrede sig i hoppeborgen og containeren med korn. Rallybanen, som Papilion-Phalene klubben havde medbragt, var et stort hit blandt publikum, både voksne og børn prøvede ivrigt deres hundes talenter af på banen. Opvisningen med papegøjer ved Sanne og Jørn Bager vækkede også stor begejstring hos publikum. Team Haffer leverede også et flot hesteshow.

Arrangørerne bag Fjerritslev Dyrskue takker både udstillere, publikum og de mange frivillige for at være med til at skabe en herlig dag i de skønne omgivelser på dyrskuepladsen i Fjerritslev.