Abonnementsartikel

Rotter og mus er altid på udkig efter et sted at gemme sig for truslerne i naturen. Så snart vejret bliver koldere, føler de sig først rigtigt trykke, når de har fundet et sted, hvor der er både mad, ly og varme. Derfor kan det være en god idé at bruge de kommende måneder på at sikre sit hjem frem mod efteråret.

Teknisk chef i Rentokil, Claus Schultz, fortæller i en pressemeddelelse, at hvis rotterne først har gjort sit indtog i hus og have, skal man ikke selv forsøge at fjerne dem med hænderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Rotterne kan være bærere af en lang række ubehagelige sygdomme, og det sker, at fødevarer bliver forurenet. Kontakt derfor kommunen eller ring til en profesionel skadedyrsbekæmper, hvis der er rotter i eller ved hjemmet, siger han.

Følg rådene og vær godt på vej

Der er en række tiltag, man kan foretage sig og dermed være godt på vej til at sikre hjemmet mod gnaverne.

Hvis man finder et hul, kan man med fordel bruge ståluld til at tætne det, da gnaverne hurtigt vil opgive at tygge sig igennem dette.

Gnaverne kan også finde vej ind i ejendommen via kloakken. Her kan de arbejde ganske uforstyrret, og derfor er det vigtigt, at man regelmæssigt tjekker afløbsriste, brønde og toiletter efter for tegn på skader.

Skadedyrene tager for sig af alt, der er spiseligt. Hold derfor rent i køkkenet og undgå vand, krummer og madrester og opbevar alt spiseligt i tætlukket emballage. Gnaverne spiser også foder til kæledyret, ligesom fodring af fugle også kan lokke dem til.