Abonnementsartikel

Uponor præsenterer det nye styresystem Smartrix, som på bare fire timer kan opgradere gulvvarmeanlægget i et parcelhus, så det lever op til fremtidens krav om højere komfort i alle rum samt en lavere varmeregning. Systemet præsenteres som en opgradering, da man kan beholde sit eksisterende anlæg, også selvom det er af ældre dato. Systemet kan installeres, uden der skal tappes vand af anlægget, skiftes slanger, rør eller foretages kostbare ændringer.

Smartrix-styringen er en teknologisk pakke af kontrolenheder, termostater, sensorer/følere med videre, der kobles på anlægget som en opgradering. Der er ingen eller kun få ledninger mellem enhederne. Systemet analyserer anlægget og indstiller herefter sig selv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spar 8-20 % uden ændring af vaner

De daglige fordele med bedre varme og lavere forbrug loves at blive sikret ved, at den nye teknologi er selvlærende og i praksis følger familiens vaner. Det sker ved at registrere samtlige ændringer i temperaturerne både udenfor og i alle boligens rum, hvor der eksempelvis kan være gratis varme fra solindfald, elektronik, belysning eller andet. Herefter husker Smatrix, hvordan huset bruges og laver helt præcise reguleringer af varmen i de forskellige rum. Denne intelligente løsning kan give besparelser på 8-20% i forhold til andre systemer til klima- og varmestyring, loves det i en pressemeddelelse.

Fremtidssikker komfort og styring med smartphone

Komfortindstillinger giver blandt andet mulighed for lune gulvoverflader, uafhængigt af varmebehovet, eksempelvis i opholds- og baderum eller områder med klinker. Systemet kan også styre andre energikilder som for eksempel varmepumper. Ifølge Uponor forøger et indbygget modul varmepumpens virkningsgrad, så energiudnyttelsen bliver optimal.

Smatrix kan både styres fra en pc og med Uponors app til smartphone eller tablet, der går under navnet U@home.