Abonnementsartikel

Der er ekstra spænding, når Dansk Limousine Forening lørdag den 1. juli afholder auktion på Landsskuet i Herning. Ud over syv kendte katalognumre, er der nemlig for første gang to jokere med på auktinen. I praksis betyder det, at foreningens avlsudvalg først under selve landsskuet udvælger de to sidste katalognumre, de ukendte dyr benævnes indtil videre som jokere.

Og det er ikke til at vide, om det er tyr, kvie, ko eller ko med kalv, der ryger under hammeren. Ifølge Dansk Limousine Foreningen er det dog sikkert, at de ekstra auktionsdyr bliver særdeles attraktive limousiner, der opnår en god bedømmelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så snart som jokerne er fundet, og der er opnået enighed med ejerne om mindstepriser mv., bliver de udtagne dyr markeret med skiltning, og dyrenes data bliver offentliggjort på www.dansklimousine.dk .

De syv katalognumre med "kendte" auktionsdyr er tre køer med kalv ved siden, tre kvier og én avlstyr, og de er udvalgt i foråret blandt mange indmeldte auktionsemner. Dyrene er udvalgt på baggrund af afstamning og eksteriør, og de er desuden alle tilmeldt til bedømmelse på Landsskuet på lige fod med øvrige udstillede limousiner.

Limousineauktion finder sted d. 1. juli kl. 16.45 i Landskuets Hal Q. Inden da kan alle auktionsdyrene kan ses opstaldet i limousinestalden og de kan ses ved skuets bedømmelser.

De enkelte katalognumre bliver præsenteret på Dansk Limousine Forenings hjemmeside - www.dansklimousine.dk ? forud for den fysiske auktion.