Abonnementsartikel

Årets dyrskuer er ved at være overståede. Ganske vist mangler der er par stykker, men allerede nu melder Stemas positivt ud med meldingen om, at landbruget overraskede maskinsælgerne med positiv stemning landet rundt.

- Forventningerne var vel ikke helt i samme leje som tidligere år, da vi tog hul på årets tur rundt til dyrskuerne. Landbruget er jo presset. Men landmændene gjorde måske lidt negative forventninger til skamme. Der er ikke boblende optimisme, men der er en sund, positiv stemning, vurderer salgschef Robert Kjærgaard hos Stemas A/S efter, at det sidste af de store dyrskuer klingede ud i weekenden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Landsskuet i Herning var sidste store etape af Stemas' dyrskue-turné, dog mangler en enkelt dag på Ribe Dyrskue den 29. juli.

- Vi kom rigtig fint rundt og over målstregen med et udmærket salg af maskiner. Det er hovedsagelig landbruget, der har købt, og generelt er det Weidemann-læssemaskiner, der har været det store hit. Roskilde Dyrskue levede op til sin status som Danmarks største dyrskue. Det bliver også størst salgsmæssigt for Stemas med adskillige afsluttede handler, siger en tilfreds Robert Kjærgaard.

De største skuer

Stemas-folkene havde maskiner fra Weidemann, Yanmar, Ammann, Bergmann samt ATN-lifte med på Danmarks syv største dyrskuer , og ud over Det Sønderjyske Dyrskue i Aabenraa og Landbrugsmessen på Gammel Estrup på Djursland blev det også til besøg på Grøn Fagmesse på Sandmoseskolen ved Brovst.

Dyrskue-turneen slutter i Ribe om små fire uger, og så er der ro indtil Kimbrerskuet i Aars i oktober. Udstillingsfinalen står ved Agromek i Herning fra den 29. november til 2. december.