Abonnementsartikel

Enhver hesteejer kender til problemet med at fjerne hestepærer fra fold eller ridebane. Det kan være et langsomt og slidsomt job, og det var da også dette problem, der fik Anja Hoff Petersen, indehaver af Mule Hestegrej, til at se sig omkring efter en nemmere løsning. Og svaret fandt hun på New Zealand.

- Jeg var selv godt træt af at bruge så lang tid på at rense foldene, og faktisk ikke tilfreds med resultatet, når man river sammen med håndkraft. Jeg så på en sugemaskine, men syntes at det var alt for besværligt og langsommeligt at bruge sådan en. Jeg gik i gang med at lede efter smartere løsninger, og fandt frem til Metalform fabrikken i New Zealand. Derfra skaffede jeg en Mini 700 hjem for at prøve den af. Jeg blev fuldstændigt begejstret for den. Det går ikke bare hurtigt, jeg synes også det er rigtig sjovt at rense fold nu.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Maskinen spændes efter en ATV, havetraktor, quadbike, UTV, kompakttraktor, eller hvad man nu lige har, der kan køre på en fold. Den er udstyret med både kuglekobling og hul til trækbolt. Så er det ellers bare at køre henover hestepærerne med onkring 15 kilometer i timen, og straks bliver de samlet op i den indbyggede beholder. Opsamlingsmekanikken på Mini 700 drives af hjulenes rotation, og når beholderen er fuld, bakker man hen til møddingen og drejer på et håndtag for at tømme.

To versioner

"Tow and Collect", som pæreopsamleren kaldes på den anden side af planeten, findes i to versioner:

Mini 700 (standardmodellen) samler op i 70 cm bredde, og den har en beholder på 320 liter. Ifølge Anja Hoff Petersen kan Mini 700 kan finkæmme en tønde land på ca en halv time. Den større model,

Pro 1500 samler op i 150 cm bredde og har en beholder på 610 liter. Her drives opsamlingsmekanikken af en indbygget Kohler benzinmotor på 7 HK. Pro 1500 kan finkæmme en tønde land på omkring et kvarter.