Abonnementsartikel

Havde der eksisteret et VM i feriehavearbejde, så havde Danmark vundet en fin bronzemedalje. Det viser en ny undersøgelse, foretaget af det internationale firma Ferratum.

Ifølge undersøgelsen, der er baseret på en international internetundersøgelse med 17.631 svar, så bruger danskerne 21 procent af feriebudgettet herhjemme. Og af det beløb udgør udgifter til havearbedjet 10 procent. Og her bliver vi slået klart af bulgarer, der bruger hele 22,7 procent af feriebudgettet på haven, men tallet for haveejere i Letland udgør 18,4 procent.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Europas nærigpinde

Af samme undersøgelse fremgår det, at danskerne bruger 29 procent af deres disponible husstandsindkomst om sommeren, hvilket gør os til Europas nærigpinde.

Helt i toppen af listen ligger tyskerne, der spenderer hele 71 procent af deres disponible husstandsindkomst om sommeren. Stærkt forfulgt af bulgarerne og franskmændene, der bruger henholdsvis 65 og 60 procent af deres disponible husstandsindkomst i ferietiden.

- Ferratums undersøgelse viser, at forbruget generelt stiger, men sammenlignet med de andre europæiske lande, ender Danmark altså stadig i den kedelige ende af forbrugsbarometret. Det så vi også i Ferratums undersøgelse sidste sommer. Vi sammenligner os ofte med lande som Tyskland og Sverige, og det er bemærkelsesværdigt, at vores forbrug om sommeren er så markant lavere end i vores nabolande, siger Mikkel Winston, nordisk direktør i Ferratum.

Top 5 over pengeforbrug om sommeren

1: Ferie i Danmark udgør 21 procent af budgettet

2: Sociale aktiviteter som strandture og restaurantbesøg udgør 19 procent i budgettet

Artiklen fortsætter efter annoncen

3: Ferie i udlandet udgør 12 procent i budgettet

4: Indkøb til haven udgør 10 procent af budgettet

5: Sommertøj udgør 9 procent af budgettet