Abonnementsartikel

Sommer og sol hænger sammen med is, og blandt kvinder er de foretrukne varianter softice, gammeldagsvaffel og flødeis. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra Cheasy, som også afslører store forskelle på isfavoritterne rundt om i landet. Og at hele 96 procent af danske kvinder spiser nemlig is. Undersøgelsen er foretaget gennem Epinions Danmarkspanel.

Der er dog to ting, der afholder kvinderne fra at spise mere is, end de måske har lyst til, når sommervarmen rykker ind. Hver fjerde kvinde peger nemlig på, at sukker- og fedtindholdet i is får dem til at holde igen med den iskolde forfriskning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De lette genveje er ikke langt væk, hvis man vil forkæle sig selv i sommervarme uden at bekymre sig om fedtindholdet. Det kan for eksempel være ved at erstatte flødeisen med en mælkeis, softicen med en frozen yoghurt eller ved at lave sin egen svalende is ved at fryse en rest smoothie ned og sætte på en isspind. Så der er ingen undskyldning for ikke at nyde lidt is i sommervarmen med god samvittighed, siger Anette Boye, Brand Manager for Cheasy.

Vaffelis vinder i Nordjylland

Selvom kvinderne er enige om, at softice er et hit, er der er alligevel forskel på issmagsløgene i nord og syd. 43 procent kvinder på Sjælland peger nemlig på softice som en yndling, mens det kun gælder for 19 procent i Syddanmark. Her ud over fortæller undersøgelse, at sodavandsisen hitter mest i Hovedstaden, på Sjælland og i Midtjylland, mens vaffelisen er mest populær blandt kvinderne i Syddanmark og Nordjylland. Sorbeten derimod er et hovedstadsfænomen, mens den skraber bunden i Syddanmark.

- Det er sjovt at se, at der er så stor forskel på hvilke typer is, kvinderne foretrækker rundt om i landet. Det er fortsat de mere traditionelle is som softice og gammeldags, der generelt har vundet ishjerter. Men jeg tror, vi kommer til at se, at yoghurt- og mælkeis vil vinde mere og mere frem, da vi kan se, at flere kvinder efterspørger de lødigere alternativer, som er nemme at have i fryseren derhjemme, når lysten melder sig, lyder det fra Anette Boye.

Analysen baserer sig på 895 webinterviews af 18-75 årige dansker kvinder indsamlet via Epinions Danmarkspanel. Her kan du sen den regionale top 5 hitliste over de mest populære is:

Hovedstaden:

Gammeldags isvaffel med kugler (31 procent)

Artiklen fortsætter efter annoncen

Softice (28 procent)

Sorbet (24 procent)

Flødeis i bæger (23 procent)

Sodavandsis på pind (18 procent)

Sjælland:

Softice (43 procent)

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gammeldags isvaffel med kugler (36 procent)

Flødeis i bæger (32 procent)

Sodavandsis på pind (19 procent)

Flødeis på pind (18 procent)

Syddanmark:

Flødeis i bæger (26 procent)

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gammeldags isvaffel med kugler (23 procent)

Flødeis på pind (20 procent)

Softice og vaffelis (19 procent hver)

Sorbet og frozen yoghurt (9 procent)

Midtjylland:

Softice (39 procent)

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gammeldags isvaffel med kugler (25 procent)

Flødeis i bæger (24 procent)

Sorbet og sodavandsis på pind (18 procent hver)

Flødeis på pind (12 procent)

Nordjylland:

Softice (32 procent)

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gammeldags isvaffel med kugler (28 procent)

Flødeis i bæger (19 procent)

Vaffelis og sorbet (18 procent begge)

Flødeis på pind (17 procent)