Abonnementsartikel

Det er OK at lade børn underholde sig med mobilen eller tabletten på bagsædet af bilen eller under restaurantbesøg. Det viser en undersøgelse foretaget af analysefirmaet Voxmeter på vegne af medieselskabet Viasat.

Ikke mindre end 7 ud af 10 danskerede svarer i undersøgelsen, at de ikke har et problem med, at børnene ser tv på mobilen, mens far og mor indtager aftensmaden på restaurant. Eller under den lange køretur i bil på vej til feriemålet. Det er dog typisk den yngre generation, der ikke har noget imod den digitale barnepige, mens et flertal af ældre over 65 år ikke er så vilde med den moderne opdragelsesmetode.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I undersøgelsen bliver 1.004 danskere spurgt, om det er acceptabelt, at forældre i visse situationer lader deres børn streame film, serier og tv, så børnene kan underholde sig selv. Her svarer 46 procent, at det i nogen grad er acceptabelt, mens 23 procent svarer enten i høj grad eller i meget høj grad.

- Rigtig mange af vores brugere er børnefamilier, og vi ved, at tablets og smartphones er blevet meget populære, når børnene skal underholdes. Undersøgelsen viser dog, at danskerne langt fra er enige, når det kommer til, hvor meget børnene skal have lov til at underholde sig selv med for eksempel en tablet, forklarer Anna Chrona, kommunikationschef hos Viaplay.

Nordjyderne og ældre er mindst digitale

Mens de fleste danskere er OK med, at tablets og smartphones bliver brugt som underholdning, så er de ældre generationer mere skeptiske. Af de +65-årige danskere svarer 29 procent, at det slet ikke eller i mindre grad er acceptabelt, når forældre lader deres børne streame tv for at få ro, lige som der også ifølge undersøgelsen er store regionale forskelle på, hvordan danskerne har det med børn og streaming for at få ro.

Mest skeptiske er nordjyderne, hvor 30 procent siger, at det slet ikke eller i mindre grad er acceptabelt, når forældre lader deres børn streame, så de kan underholde sig selv. Mere positive er man i hovedstadsområdet, hvor blot 20 procent ikke finder det acceptabelt.

Gamle digitale dinosaurer

- De ældre generationer kaldes jo nogle gange for digitale dinosaurer, fordi de er vokset op i en tid uden internet og computere. I de ældre generationer er man stadig lidt konservative, og foretrækker den analoge underholdning, forklarer Anna Chrona fra Viaplay.