Abonnementsartikel

Som de første i Danmark præsenterer firmaet Equsana nu en fuld insekt-serie til heste, med den patenterede teknologi, Insect-Shield. Serien består af et kvalitets insektdækken med god pasform, maveklap og 3 gjordstropper, i str. 115-165 cm. Desuden er der mulighed for tilkøb af hals og insektmaske.

Teknologien består i at dækkenet, efter produktion gennemgår en opvarmning og behandles med permethrin,der indkapsles i stoffets fibre. Insect-Shield virker som et "skjold" der afskrækker insekter og holder dem på afstand. Ifølge Equsana afgiver stoffet en lugtfri "aura" i en radius af 30 centimeter, hvilket gør det unødvendigt at sprøjte direkte på hesten med diverse insektbekæmpelsesmidler.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Da stoffet er indkapslet i tekstilets fibre, kan dækkenet vaskes optil 70 gange uden at miste effekten.

Virker også mod flåt

Virkningen afskrækker alle typer af insekter, herunder myg, fluer, hestebremser, flåter og mitter. Insect-Shield® anvendes i stor udstrækning i USA, hvor førende producenter af insektdækken i årevis har behandlet dækkenerne med denne unikke teknologi.

Insect-Shield har opnået godkendelse af EPA (US Environmental Protection Agency) og er godkendt i hele Europa af ECHA (European Chemical Agancy) samt Eco?tex certificeret. Teknologien er 100 procent testet i forbindelse med allergi og dermed godkendt til dyr og mennesker - og sågar til gravide og ammende kvinder.

Hele serien kan fås hos Land & Fritid samt hos udvalgte forhandlere.