Abonnementsartikel

På søndag er der Pløjedag på Dansk Landbrugsmuseum i Auning. Der er derfor lagt op til en hyggelig dag, hvor det vil være muligt at opleve en af de gamle discipliner i landbruget.

På årets pløjedag vil det også være muligt at komme helt tæt på pløjere, traktorer og heste og få svar på spørgsmål omkring det at pløje, enten det nu er med hest eller med traktor. Det vil også være muligt at prøve noget helt særligt, nemlig en plov til børn og forældre. Nu er børnearbejde jo forbudt i Danmark, så det er selvfølgelig forældrene, der skal trække, og barnet der har tømmerne og dermed også styrer begivenhederne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis man har lyst til at prøve at pløje, så vil det også under kyndig vejledning og kontrol være muligt.

Konkurrencer siden 1820

Pløjning har været og er en så stor del af landmændenes arbejde med jorden, at der siden 1820 har været arrangeret pløjekonkurrencer og pløjedemonstrationer i Danmark. Målet med disse arrangementer var at sætte fokus på god pløjning. Hvad det vil sige og, hvordan landmanden kunne øge sit udbytte og dermed indtjening, kan man også på pløjedagen få svar på. Ud over pløjningen vil det være muligt at se eksempler på tidligere tiders plove.

Så kom og få en snak med dygtige fagfolk, der gerne vil fortælle og demonstrere deres faglige færdigheder.

Arrangementet finder sted søndag den 25. september kl. 10-16 på museets adresse på Randersvej 4, 8963 Auning.