Abonnementsartikel

Den lille kraftkarl Norcar 755 har i en del år slidt og slæbt rundt omkring på byggepladser, landbrug og kirkegårde, og modellen har været yderst populær på grund af den størrelse og kræfter. Nu har den "gamle" model fået en gevaldig overhaling. Den nye Norcar 755xc er blevet både mindre, hurtigere og har fået flere kræfter.

- Den har fået en komlet overhaling, fortæller direktør i Norcar Stig Nielsen Pilgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Norcar 755 har været en af vores allermest populære maskiner, og nu er den blevet endnu kortere og lavere, køresystemet er blevet opdateret med ny teknik og hydraulik, den har fået mange flere kræfter, og så er den blevet endnu hurtigere, siger han.

Norcar er en finsk producent af minilæssere og redskaber til samme maskintype. Virksomheden har tæt på 40 års erfaring med maskinproduktion, og de har i dag datterselskaber i Danmark og Estland og forhandlere i ni lande.

Under to meter høj

En af de største ændringer i den nye udgave er højden, idet xc-modellen blot er 198 centimeter høj. Den lave arbejdshøjde gør maskinen perfekt til arbejde på steder med lav højde og inden døre. For eksempel i byggebranchen samt hos landbrug og kirkegårde.

- Vi har fået typegodkendt nye bøjler til den lave højde, og på for eksempel kirkegårde, hvor man tidligere har haft problemer med at komme ind i maskinhuse, kan man nu komme rundt uden problemer, siger Stig Nielsen Pilgaard.

Alle fornyelserne er baseret på ønsker fra kunder, og Norcar forventer da også, at den nye model bliver yderst populær.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny sikkerhedskabine

Det er ikke kun den nye læsser, Norcar stiller op med på nyhedsfronten. Firmaet har også udviklet en ny sikkerhedskabine, der passer til hele firmaets A-linje, det vil sige maskinerne a7236, a7545 og a7545 4T.

Den nye kabine udmærker ved at have stort udsyn, og ekstra god isolering sikrer et lavtstøjniveau. Og så kan den udstyres med klimaanlæg, som vi kender det fra nye biler. Som standard er kabinen udstyret med LED-arbejdsbelysning, stereo og et effektivt varmeanlæg med friskluftsfilter.

Læsser og kabine kan ses på Agromek hos Norcar DK A/S - standnr: C 2884