Abonnementsartikel

Økologisk kød og æg fra høns og slagtekyllinger, som skal holdes indendørs på grund af fugleinfluenza, kan forsat sælges som økologisk, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Også selvom dyrene ikke har haft adgang til udendørsarealer en tredjedel af deres levetid. Dette skyldes, at Fødevarestyrelsens beslutning om indhusning af alle høns vurderes at være baseret på fællesskabslovgivning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Økologisk kød fra ænder og gæs, som den økologiske landmand har valgt at holde indendørs som følge af Fødevarestyrelsens anbefaling om indhusning, kan forsat sælges som økologisk, hvis de har haft adgang til udearealer en tredjedel af deres levetid.

Hvilket fjerkræ skal holdes indelukket?

Fødevarestyrelsen kræver, at udegående fjerkræ og andre fugle i fangeskab skal holdes indelukket eller under hegn og med fast tag. Dog er strudsefugle, tamænder, gæs, gråænder, fasaner, agerhøns, stenhøns og rødhøns undtaget, hvis de fodres og vandes indendørs eller under fast tag, så det sikres, at større vilde fugle ikke kan komme i kontakt med foder og vand, som er tiltænkt det pågældende fjerkræ eller andre fugle i fangeskab.