sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

En advertorial er en ny annonceringsform, hvor en annonce udformes som en artikel og placeres, som om den er en artikel.

Annoncen ligner med andre ord en artikel og sikrer dermed optimal synlighed både på tryk og i det digitale nyhedsflow.

Kommercielt indhold

Men trods udformningen som en artikel, vil en advertorial normalt have et meget mere kommercielt tilsnit, men være indpakket som en artikel.

Det giver annoncører mulighed for at komme meget mere rundt om et emne, end det er muligt i en traditionel annonce.

Også på en måde, som man normalt ikke har mulighed for i en almindelig artikel. En advertorial i Fritidsmarkedet forsynes med teksten "sponsoreret indhold" og giver således læserne en fuld varedeklaration.

Men opsætningen som en artikel betyder, at indholdet høster af den troværdighed, som Fritidsmarkedet har opbygget, og det medvirker Fritidsmarkedets redaktion samtidig til at sikre.

Det er derfor også vigtigt, at budskabet er relevant for Fritidsmarkedets læsere.

Giver værdi

Alligevel er der rigtig gode muligheder for branding og produktomtaler eller at skabe trafik til et web-site. En advertorial er også velegnet til at positionere et brand hos en bestemt målgruppe.

Den gode advertorial underholder, inspirerer, har nyhedsværdi eller lærer målgruppen noget. Den giver med andre ord læserne værdi, fordi den har et godt og relevant budskab, som er pakket ind i en vinkel, der er relevant for Fritidsmarkedets læsere.

Tekst og billeder

Den første del af denne artikel fylder nu 245 ord.

En artikel-advertorial vil typisk have et omfang mellem 200 og 800 ord.

Men omfanget afhængig af, om der er tale om en hel eller en halv side i Fritidsmarkedet. Omfanget vil også afhænge af, hvor mange fotos, grafik og lignende, artiklen udstyres med.

Det vil sige, at teksten kan være næsten fire gange så lang. Det er dog vigtigt at huske, at jo flere ord, jo færre og jo mindre billeder er der plads til.

Fritidsmarkedet.dk

En advertorial i Fritidsmarkedet følges desuden op med visning på fritidsmarkedet.dk, hvor den placeres imellem de løbende nyheder og har en fast placering, som skifter hver uge i tre uger.