Abonnementsartikel

Interessen for buejagt er steget enormt. I slutningen af 2013 var der ca. 1500, som havde ret til at gå på buejagt. I dag er tallet steget til ca. 2250. Den populære fritidsaktivitet er dog stadigvæk mest forbeholdt mændene, da kun ca. 70 kvinder jager med bue og pil.

-Vi mærker stor interesse for buejagt og i forbindelse med buejagtprøverne, er der mange henvendelser. Vi kender ikke den præcise årsag, men jeg oplever, at det både er erfarne jægere, som ønsker nye udfordringer og nye jægere, som aldrig har gået på traditionel jagt, der har fået øjnene op for buejagt, siger Mikkel Friberg, kontorchef med ansvaret for jagt-og vildtforvaltning i Miljøstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Store krav

Der stilles store krav til buejagtprøven, så tilladelsen til at jage med bue og pil er ikke noget, man kommer sovende til. En betingelse for at blive buejæger er, at man har bestået jagtprøven, og herefter skal man have deltaget i et obligatorisk buejagtkursus, og endelig skal man have bestået buejagtprøven, som består af en skriftlig og praktisk del. Den praktiske del gennemføres med den specifikke buetype, man ønsker jagttegn til.