Abonnementsartikel

Med løbende næse og kolde tæer i skoene kan det være fristende at drømme sig væk til hvide sandstrande og uendelige mængder af solskinstimer. Er du ikke blandt de danskere, der kan se frem til en snarlig tur sydpå, handler det om at få det bedste ud af de kolde og grå vintermåneder herhjemme.

- Vi agerer og tænker ofte anderledes om vinteren end om sommeren, og det er helt ok. Vores sindstilstand er generelt svingende, da den afspejler det levede liv her og nu, og fordi vi påvirkes af aktiviteter, omgivelser og dermed også af vejret, siger chefpsykolog hos Falck Annette Gaard. Hvis du er blandt dem, der føler, de har mindre energi om vinteren, er det helt normalt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der findes dog råd for, hvordan du kan se vinteren som andet end bare en årstid, der skal overstås. Chefpsykolog hos Falck Annette Gaard giver her sine bud på, hvordan du kommer bedst muligt gennem årets koldeste og mørkeste måneder:

Gode råd

Vinteren ligger op til dvale, og vi opholder os mere indendørs. Derfor er det særligt godt at huske at komme ud i luft og lys. Det stimulerer vores serotonin, som er det signalstof, der blandt andet er med til at regulere humøret.

Søvn er godt, så sørg for at få nok søvn og undgå søvnunderskud.

Dyrk aktiviteter du er er glad for, det giver dig en oplevelse af overskud.

Alle former for kropskontakt såsom kram og sex kan anbefales, da det skaber en følelse af ro og velvære.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Motion er godt for både krop og sind hele året, og fysisk aktivitet kan også om vinteren have en gavnlig effekt på humøret.

Et godt arbejdsmiljø og gode grin med kollegaer er vigtigt for livsglæden, så vær opmærksom på hvordan du kan bidrage til det.

En ferie kan selvsagt hjælpe på humøret, men selv små korte pauser i løbet af arbejdsdagen kan gøre en stor forskel for det mentale overskud. Brug eventuelt lidt tid på små mindfuløvelser. Falck Healthcare tilbyder fem gratis øvelser på dette link.