Abonnementsartikel

Vinteren kan være rigtig hård for din telefon. Indtil nu har vi i Danmark været rimelig forskånet for en hård vinter, men sneen er nu kommet, og ser ud til at blive her lidt endnu.

Et af de største problemer der kan komme ved at bruge telefonen meget udenfor i de kolde temperaturer er, at telefonen varmes godt op - både på grund af komponenterne, men også af vores kropstemperatur. Når mobilen så eksempelvis lægges i den kolde lomme efter brug er der altså risiko for kondens-skader.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Disse skader kan være en dyr fornøjelse og dækkes aldrig af reklamationsretten.

Kulden kan generelt også være hård ved batteriet, og det er derfor en god idé, at lade telefonen helt op, hvis du skal være udenfor i lang tid. Det er batterikemisk kendt, at batteriet taber strøm når det udsættes for hård kulde.

Fem tips

1. Opbevar ikke en kold telefon for tæt på huden, da den varme kropstemperatur kan være med til at skabe kondens. Læg derfor hellere mobilen i jakkelommen.

2. Har du placeret din mobil et koldt sted længe (eksempelvis i bilen natten over), så "tø" den langsomt op igen. Dette kan forhindre der dannes fugt/kondens.

3. Sørg for batteriet er ladet helt op inden du går ud i kulden, da frostgraderne aflader batteriet hurtigere end normalt. Ellers medbring et ekstra batteri eller en powerbank.

Artiklen fortsætter efter annoncen

4. Undersøg hvor lave temperaturer din mobiltelefon er designet til at fungere i. Tjekker du brugsanvisningen, så må Apples iPhone ikke benyttes i frostvejr, mens blandt andet HTC og Samsung oplyser, at deres telefoner går ned til minus 10 grader og Nokia går helt ned til minus 15 grader.

5. Udsæt ikke telefonen for store temperaturskift. Hold den "varm", men ikke for varm. Smartphones og deres batterier kan hverken lide frostvejr eller høj varme. Optimalt skal mobilen opbevares tørt og mellem 10 og 40 grader. Derfor hverken direkte i solen eller et alt for koldt sted. Er du på ski, så anbefales en lomme tæt på kroppen.

Er du på skiferie eller skal du af en anden grund tilbringe meget af dagen udendørs, så sørg for at slå de forbindelser fra, du ikke bruger. Det kan eksempelvis være WiFi eller Bluetooth. Jo færre forbindelser telefonen skal søge på jo mindre strøm bruger den.