Abonnementsartikel

Mange danskere er ikke klar over, hvilke muligheder de har for at opleve naturen. Især er kendskabet til reglerne for privatejede skove og strande begrænset, viser en undersøgelse fra Friluftsrådet i forbindelse med oplysningskampagnen "Oplev mere - Brug naturen".

Størstedelen af den danske natur er privatejet, og alligevel ved en stor del af befolkningen ikke, hvilke muligheder de har for at opleve naturen på de privatejede arealer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det viser en undersøgelse, som Friluftsrådet har fået foretaget i anledning af kampagnen "Oplev mere - Brug naturen", der skal øge danskernes kendskab til regler for at færdes og opholde sig i naturen.

Masser af muligheder

Undersøgelsen viser, at kun 40 procent af befolkningen ved, at det er tilladt at færdes til fods og på cykel på veje og stier i private skove. Og kun 10 procent ved, at man må lave bål på en ubevokset, privatejet strand, hvis bare der er mindst 50 meter til beboelse.

- Der er masser er muligheder for at opleve naturen, også om vinteren. Hvis man kender reglerne kan man skøjte, kælke, stå på ski, varme sig ved et bål eller bare gå en god tur. Men vi kan se, at der er mange, som ikke er klar over, hvad de må, og det er ærgerligt, at de går glip af de oplevelser, siger Lars Mortensen, formand for Friluftsrådet. Reglerne er forskellige i offentligt ejet natur og i privatejet natur. På www.oplevmere.nu kan man se mere om reglerne i naturen.

Kend reglerne ? oplev mere

Friluftsrådets kampagne "Oplev Mere ? Brug Naturen" skal i løbet af de næste år øge danskernes viden om de mange fantastiske muligheder, der er for at opleve naturen. Kampagnen skal samtidig øge danskernes kendskab til hvad man kan og må i naturen. På denne måde kan folk kan respektere reglerne og vise hensyn til naturen, hinanden og til lodsejerne.

Bag kampagnen står også Landbrug & Fødevarer, Dansk Skovforening, Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen, Kommunernes Landsforening og en lang række friluftsorganisationer.