Abonnementsartikel

Boligmarkedet fortsætter med at buldre derudad. Det viser Boligsiden.dk's opgørelse over handelsaktiviteten i januar 2017. Der er solgt 4.895 huse, ejerlejligheder og fritidsboliger, og det svarer til, at der blev solgt 158 boliger hver eneste dag i januar. Salget ligger væsentligt højere end i 2015 og 2016.

- Det er et meget bemærkelsesværdigt resultat. 2015 var et rigtig flot år, og vi var i tvivl om, hvorvidt 2016 kunne leve op til det. Det så vi, at det gjorde, og nu brager 2017 også bare afsted. Det har virkelig været en vild januar måned, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør på Boligsiden.dk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Markant stigning

Mens det samlede antal af solgte boliger er steget markant, har der også været store stigninger i de enkelte boligkategorier. Antallet af solgte ejerlejligheder ligger næsten 150 procent over salget i januar 2011, mens cirka dobbelt så mange fritidsboliger skiftede hænder i januar i år sammenlignet med i 2011.

- Salget af ejerlejligheder er i vækst i især de store byer, men vi har også set, at væksten i København skubber på markedet i hele Region Sjælland. Samtidig har der været meget fokus på, at sommerhuse ofte er billigere i vintermånederne, og det kan have smittet af på købernes lyst til at slå til i januar, siger Birgit Daetz.

Stigningerne i salget af ejerlejligheder og fritidsboliger løfter dog ikke den høje handelsaktivitet alene. Den store motor er de 2.999 solgte villaer og rækkehuse.

Et sundt boligmarked

Januar måned har altså budt på mange indikationer på, at markedet har det rigtig godt. Salgspriserne er stabile, og nu viser handelsaktiviteten, at markedet fortsat er i vækst.

- Købernes aktivitet i januar vidner om, at danskerne ikke er bange for boligbobler og finanskrise, siger Birgit Daetz.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Netop under finanskrisen var danskerne forsigtige på boligmarkedet, og sammenlignet med januar 2011 er der solgt 83 procent flere boliger i samme måned i år. Der er altså opstået en løssluppenhed på boligmarkedet, men der er ingen tegn på, at vi er ved at skabe en ny boligboble.

- Vi har set mange handler i januar, men vi har ikke set voldsomme prisstigninger, og det er et tegn på, at boligmarkedet regulerer sig selv. Sælgerne er blevet mere realistiske, når de fastsætter deres boligers værdi, og køberne er måske nok mere løsslupne end tidligere, men de er også påpasselige og vil ikke betale overpriser. Det er et sundhedstegn, siger Birgit Daetz.