Abonnementsartikel

De fleste heste-ejere, der har deltaget i det årlige Herning Horse Show ved, at når de ankommer med hestetransporten til arrangementet, venter politiet med spørgsmål og bødehæftet klar. Det samme gør sig gældende i år, og det har fået direktør ved Vilhelmsborg og sekretariatschef ved Dansk Varmblod, Casper Cassøe Knüth, op i det røde felt.

Casper Cassøe Knüth fremhæver, at reglerne for transport af dyr forhåbentlig aldrig har været at forfølge hesteejere, der typisk passer bedre på deres heste end på sig selv. På sin Facebook-profil skriver han:

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Alligevel står politiet klar med deres heksejagt på den etablerede hestebranche, fordi det er nemt at stoppe den ene efter den anden på vej ind til vores fantastiske Herning Horse Show og Hingstekåring! Jeg synes, det er diskriminerede og direkte uforskammet, kunne jeg, ville jeg jagte dem væk fra stævne pladsen, men det kan jeg desværre ikke"

I indlægget på sin private Facebook-side opfordrer Casper Cassøe Knüth derfor alle deltagere til Herning Horse Show til at være helt sikker på, at alt papirarbejde i forbindelse med transport af hesten er i orden.

For at komme disse problemer i forkøbet har Dansk Varmblod i samarbejde med SEGES lavet en liste over de ting, man skal være opmærksom på i forbindelse med transport af hesten. Listen kan ses på hjemmesiden ridehesten.com eller ved at klikke HER.