Abonnementsartikel

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen offentliggør nu et kort, der kan vejlede kommende økologiske biavlere om, hvor økologisk biavl forventes at kunne godkendes i 2017. Kortet er således et hjælpeværktøj til dig som biavler, så du kan se, om der kan forventes mulighed for økologisk biavl i 2017 i dit nærområde.

Du kan også via dette kort få vist koordinater, for den ønskede placering af den enkelte økologiske bigård. Disse koordinater skal anvendes i forbindelse med både din indberetning af eksisterende økologisk biavl og ved din ansøgning om autorisation til økologisk jordbrug som ny økologisk biavler med frist 10. april.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Stor forøgelse

Samlet forventes der mulighed for økologisk biavl på mindst 174.000 ha i 2017. Mulighederne er altså væsentligt udvidet fra de ca. 8.000 ha, der tidligere var godkendt til økologisk biavl.

Bemærk at det først er efter den 21. april, du får den endelige godkendelse af bigårdenes placering. Hvis du skulle få afslag på en eller flere af de ansøgte placeringer for din bigård, får du fem hverdage, fra du har modtaget afslaget til at søge om godkendelse af nye placeringer.

Du kan finde det vejledende kort her.