Abonnementsartikel

Siden Husqvarna lancerede firmaets første robotplæneklipper i 1995, har de udviklet på de små, tekniske vidundere. Nu er de klar med en helt ny model, Automower 440, der er udviklet til semiprofessionelle og haveejere med store haver.

Ifølge en pressemeddelelse fra Husqvarna er Automower 440 den mest lydsvage robotplæneklipper til dato. Lydniveauet på maskinen er målt til blot 56 dB(A), hvilket svarer til almindelig, rolig samtale. Det betyder, at robotplæneklipperen kan klippe græsset på alle tidspunkter af døgnet uden at genere hverken dig eller dine naboer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hurtig og effektiv klipning

Automower 440 er Husqvarnas hidtil hurtigste robotplæneklipper, og den er udstyret med en vejrtimer-funktion, der tilpasser klipningen efter plænens vækst. Når græsset vokser hurtigt, klipper robotplæneklipperen plænen oftere. Når græsset derimod er tørt eller vokser langsomt sidst på sæsonen, klipper robotplæneklipperen plænen sjældnere.

Ifølge producenten er der efter installation af Automower 440 nærmest ingen vedligeholdelse. Robotplæneklipperen så angiveligt så driftsikker, at det eneste, man som ejer skal gøre, er at udskifte knivene, når de er slidte.

Indstillinger kan justeres via app

Uanset hvor man befinder sig, kan man styre Automower 440 via app'en Automower Connect. Her kan man instruere start, stop og opladning via smartphone, justere tidsintervaller for klipning og tracke robotplæneklipperens position i tilfælde af tyveri. App'en Automower Connect er tilgængelig både til iPhone og Android og til Apple Watch.

Automower 440 er udviklet til plæner på op til 4.000m2. Den kan klare skråninger på op til 45 procent med en maksimal hældning i arbejdsområdet 24 grader. Ladetid er typisk 60 minutter, og den har en klippetid på en opladning på 290 minutter.