Abonnementsartikel

Den danske producent af pejseindsatser Meteor og producenten af skorstenssystemer Schiedel Isokern har kombineret viden og erfaring, og det er der kommet totalløsningen PerfectFire Nordic ud af.

PerfectFire Nordic leveres som en gør-det-selv pakke og består af en Meteor pejseindsats, der monteres i pimpstensmoduler. Pimpsten er et vulkansk materiale, som tåler meget høje temperaturer - uden at blive varme på overfladen. Det betyder, at PerfectFire Nordic kan placeres direkte op ad brandbare materialer, ligesom man kan stille møbler helt tæt på - eller hænge billeder på siden af pimpstensomramningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Moderne byggeri stiller høje krav til tæthed, hvilket er en udfordring for lufttilførslen til brændeovne og pejse. Det har Meteor og Schiedel Isokern sigtet er at løse ved at have to kanaler i samme skorstensblok. Den ene er en røgkanal, og den anden er en luftkanal, der forsyner pejseindsatsen med frisk luft og sikrer en perfekt forbrænding.

Leg med ilden

Boligens nye ildsted kan bygges ind i en væg, hvis man ønsker at spare gulvplads eller skabe en diskret integreret løsning. Eller PerfectFire Nordic kan stå frit i rummet og fungere som et selvstændigt element.

Selve pejseindsatsen er med konvektion, som fordeler varmen i rummet. PerfectFire Nordic fås i tre varianter, og pejseindsatsen kan monteres i forskellige højder. Det er også muligt at indrette et brænderum under pejseindsatsen, så man sparer gulvpladsen til brændekurven.

Klar, parat - fyr

Ifølge Meteor og Schiedel Isokern er PerfectFire Nordic den ideelle løsning, uanset om det drejer sig om at integrere et ildsted i et nybyggeri, en ombygning eller en renovering af et eksisterende hus.

PerfectFire Nordic kommer som en komplet pakkeløsning med den valgte pejseindsats, tilpassede pimpstensblokke med lim og puds til omramningen, murriste, røgrør, ventilationsrør og modulskorsten. Systemet leveres med en samlet højde på 495 cm. Skal højden af omramningen og skorstenen være større, kan ekstra moduler tilkøbes. Hvor mange afhænger af placering i rummet, bygningshøjde, udseende og lignende forhold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Elementerne i PerfectFire Nordic kan samles og monteres på omkring fire-fem timer. Overlad det eventuelt til fagfolk, når skorstenen skal føres op gennem taget, ligesom det er en god idé at have fagfolk med på råd, hvis løsningen skal integreres i en eksisterende bolig. Det kan være vanskeligt selv at vurdere, hvor meget gulvet kan bære, og hvor bjælkerne ligger i loft og gulv. PerfectFire Nordic er i sig selv så stærk, at den nemt kan bære den komplette skorsten.